TÜRKİYE’DE DEPREME KARŞI SİGORTALI KONUT ORANI %47’YE YÜKSELDİ

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından paylaşılan güncel rakamlara göre, Türkiye’de zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı 8 milyonu aşarken, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50’ye yaklaştı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada “DASK olarak başlıca hedefimiz Türkiye’deki tüm konutları zorunlu deprem sigortası güvencesi altına almak ve kurduğumuz işbirlikleriyle deprem bilincini artırarak tüm depremlerde kullanılabilecek gelişmiş bir altyapı kurmak” dedi

  • YAZININ DEVAMI

TSB BAŞKANI ÇAĞLAR’DAN SİGORTA PUANI AÇIKLAMASI

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Can Akın Çağlar, sigortalılar için puanlama sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yürüttükleri projeler noktasında özellikle istatistikle çalışan bir endüstri olduklarını ifade eden Çağlar, “Yine tıpkı kredi notu gibi sigortalı için bir sigorta puanlama projesinin de tasarım aşamasındayız” dedi.

  • YAZININ DEVAMI

ÜÇ AYDA 432 BİN ÇALIŞAN OTO BES’Lİ OLDU

Otomatik katılımlı bireysel emeklilik sitemine (BES) yaklaşık olarak 2018’in ilk 3 ayında 432 bin çalışan katıldı.

Otomatik katılımlı bireysel emeklilik sitemine (BES) yaklaşık olarak 2018’in ilk 3 ayında 432 bin çalışan katıldı. 16 Mart ile 23 mart haftası arasında oto BES’li sayısının 69 bin azalması dikkati çekti. Türkiye genelinde mahalli idareler, KİT’ler ve 50-100 çalışanı olan özel sektörden yaklaşık 1.4 milyon çalışan, 1 Ocak 2018’den itibaren otomatik olarak bireysel emeklilik sistemine katılmaya başladı.

  • YAZININ DEVAMI
KAPAT